Wie ben ik?

Ik ben Judith, de drijvende kracht achter Yogastudio “Into Flow”, Communicatietrainer bij Assess, en vooral helemaal gepassioneerd door Ademhaling.  Ik houd van boeken, koken en verre reizen.  De fitness vind ik een gruwelijke omgeving en mijn lievelingskleur is rood.
Als tiener had ik zelf regelmatig acute hyperventilatie aanvallen, als jonge twintiger werd ik geteisterd door angstaanvallen en depressieve periodes.

Tijdens mijn trainingen als Yogalerares heb ik vooral de helende kracht van ademhaling zelf mogen ervaren en ben ik volledig herstelt van zowel angstaanvallen als depressieve klachten. Ik wou graag meer weten over hoe de ademhaling dan precies werkt, dus volgde ik een opleiding waarin Pranayama en Hartcoherentie gecombineerd werden. Op mijn wetenschappelijke vragen kwam echter geen antwoord. Ik ging dus elders opzoek.

De lange weg naar antwoorden

Ik begon met volgen van de Wim Hof Methode (gebaseerd op de Tummo-Ademhaling uit het Oosten). Deze methode betrekt wetenschap, maar ook hier zaten toch nog grote claims met weinig of geen onderbouwing.
Ik besloot een puur anatomische cursus te volgen over het ademhalingssysteem in het menselijke lichaam bij de Université Catholique Louvain-la-Neuve en een opleiding tot Buteyko Instructeur.  Ha, eindelijk antwoorden en heerlijk veel informatie! En tegelijkertijd besefte ik dat de westerse geneeskunde weinig wakker ligt van de diepe kracht die in ademhaling schuilt.

Mijn lange weg opzoek naar antwoorden heeft gemaakt dat ik ondertussen een ruim gamma aan informatie en methodes kan aanbieden. En dat is goed, want mijn ervaring leert me dat niet iedereen baat heeft bij dezelfde methode. Sommige moeten gepusht worden, anderen geremd. Voor de ene is buikademhaling onmogelijk, de ander kan zijn adem geen 15 seconden ophouden.

Wanneer je bij mij op coaching komt, ga ik samen met jou op zoek wat werkt voor jou. 

OPLEIDING OVERZICHT

200h Hatha & Ashtanga YTTC -Gyan yog Breathe, India
Existential wellbeing counseling – KU Leuven 
300h Tantra yoga & shamanism YTTC – Durgas Tiger school, Ecuador
Jaaropleiding Geweldloze Communicatie  – Blabla Blabla, Eindhout)
Breathcoach:  Breath of Life, Level I – Franck Gielen
Wim Hof Method Fundamentals – WHM
Respiration in the Human Body – LouvainX  (Université Catholique de Louvain-la-neuve)
Certificate in the Buteyko Method – Buteyko Clinic (Patrick McKeown)

Lopende in 2021
Bemiddeling op basis van Geweldloze Communicatie – Blabla Blabla, Eindhout